Over International Card Services

Activiteiten

International Card Services BV (ICS) is dé creditcardspecialist en marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland. ICS verzorgt al meer dan 25 jaar de uitgifte, promotie, administratie en transactieverwerking van creditcards van Visa en MasterCard. Daarnaast bieden wij onze klanten ook andere financiële diensten en producten aan zoals verschillende verzekeringen en een doorlopend krediet. Card-houders van ICS kunnen rekenen op vele extra's en onze Servicedesk staat 24 uur per dag, 7 dagen per week ter beschikking aan onze klanten.

Co-branding

ICS faciliteert daarnaast een groot aantal co-branded creditcardprogramma's. Deze Cards bieden de klant evenveel gebruikgemak als alle andere creditcards van ICS. Daarnaast profiteert de klant van speciale aanbiedingen en/of kortingen die de co-branded Cards aanbieden. ICS heeft onder andere een samenwerkingsprogramma met de ANWB, de Bijenkorf, ABN AMRO, Heineken en BMW.

Historie

ICS is voortgekomen uit de Nederlandse activiteiten van de Bank of America, de eerste bank ter wereld die een creditcard uitgaf. Toen deze bank zich terugtrok uit de Nederlandse markt, werd de creditcarddivisie in Nederland verkocht aan de VSB Bank. Deze fuseerde in 1990 met AMEV en AG Group tot Fortis. ICS is een zelfstandige dochtermaatschappij van ABN AMRO Bank N.V. In 2005 nam European Merchant Services het acquiring deel van ICS over.

Werken bij ICS

Werken bij ICS betekent werken voor een Nederlandse financiële dienstverlener die continu in beweging is. Binnen ons bedrijf zijn volop uitdagingen voor medewerkers. Wij zoeken specialisten die servicegericht, commercieel en pragmatisch zijn. Talenten bieden wij alle kansen om zich goed te ontwikkelen. Ben je geïnteresseerd in een baan bij ICS? Kijk dan op www.werkenbijics.nl voor de meest recente vacatures.

Toezichthouders

ICS heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank (DNB). Ook heeft ICS vergunningen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het aanbieden van krediet- en spaarrekeningen en het bemiddelen in verzekeringen. ICS is geregistreerd in het register van DNB en AFM waarbij alle vergunningen zijn opgenomen.

Keurmerk

De klantenservice van ICS voert als één van de twaalf organisaties in Nederland het ITO kwaliteitskeurmerk. Stichting ITO beoordeelt de kwaliteit van de dienstverlening aan de hand van normen die zijn gebaseerd op klantverwachtingen. Dit certificaat garandeert dan ook een kwalitiatief goede klantenservice. International Card Services is 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar vanuit de hele wereld.

Klachten

ICS beschikt over een interne klachtenprocedure. U kunt schriftelijk een klacht indienen bij ICS. Indien onverhoopt uw klacht niet naar tevredenheid wordt opgelost, dan kunt u terecht bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (www.kifid.nl) of bij een bevoegde rechter.

Adresgegevens ICS

International Card Services BV
Wisselwerking 32
1112 XP Diemen

Postbus 23225
1100 DS Diemen

ICS is ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder dossiernummer 33200596.